Pracovní desky

Laminátové pracovní desky

Nejrozšířenější materiále pro kuchyňskou desku kvůli své odolnosti proti mechanickému opotřebení. Vyrábí se standardně ve dvou tloušťkách, a to 28 a 38 mm.
Výhody: nízká cena, vysoká kvalita, velký výběr dezénů
Nevýhody: spoje mezi jednotlivými díly. Není možné tvarovat konce pracovní desky, takže např. u barů musí být minimálně z jedné strany ostrá hrana.

Přírodní kámen

Pro náročné zákazníky, kteří preferují přírodní materiály.
Výhody: odolnost proti mechanickému opotřebení; možnosti obrábět kámen ve třech rovinách; velký výběr druhů kamene
Nevýhody: cena, která je podle výběru kamene min. 5x dražší než laminát; některé kameny absorbují dlouho rozlitou tekutinu (např. víno, káva), takže vznikají barevné skvrny

Příklady využití:

  • zaoblení koncové hrany
  • zafrézování odkapávací plochy přímo do kamene
  • montáž dřezu se spodním uchycením, který je ještě hygieničštější

Umělé materiály

Pro nejnáročnější zákazníky, kteří preferují hygienu.
Výhoda: hygiena – údržba a čištění je mnohem jednodušší, protože pracovní deska i těsnicí lišta jsou vyrobeny kompaktně, bez spojů. Materiál je neporézní. Mechanická poškození lze vyspravit.
Nevýhody: min. 10x vyšší než u laminátové pracovní desky

 

Comments are closed.